Varňa
Pozostáva buď z dvoch nádob obsahu 110 alebo 220 l v bloku o rozmere 800x2400x2400 mm izolované a opláštené.
A) | 1. Rmuto – mladinový kotol s elektrickým ohrevom 2. Filtračná nádoba (scedzovacia) so scedzovacím dnom a čerpadlom |
B) | V prípade použitia sladového extraktu je potrebná len jedna mladinová nádoba s elektrickým ohrevom. |
Chladenie
Chladenie vyrobenej horúcej mladiny je zabezpečené jednostupňovým alebo dvojstupňovým doskovým chladičom.
Výroba chladu
Voda na chladenie mladiny a kvasných nádob je pripravená vo výrobníku ľadovej vody.
Hlavné kvasenie
Pre hlavné kvasenie mladiny je potrebných 6 nádob po 50 l s výpustom. Chladenie je zabezpečené priestorovo ochladením vzduchu.
Dokvasovanie
Dokvasovanie piva prebieha v transpoprtných KEG-sudoch o obsahu 50 l. KEG-sudy sú vybavené fitingom jednak pre kontrolu tlaku ako aj pre stáčanie. Potrbný počet pre uvedenú kapacitu je 14 ks.
Chladiaca komora pre kvasenie a dokvasovanie piva je vybavená chladiacim kompresorom a ventilátorom vrátane automatickej kontroly teploty chladeného priestoru.