Pôvod suroviny a spôsob úpravy :
Sladina získaná dekokčným spôsobom z českého sladu a vody.Zahustené pri teplote do 90 stupňov celzia na požadovanú sušinu.
Charakteristické vlastnosti :
- Vzhľad : číra viskózna tekutina bez mechanických nečistôt a zbytkov pletív
- Farba : svetlohnedá až tmavohnedá
- Vôňa : charakteristická po obilí
- Chuť : výrazná po sladine.bez karamelovej príchute
- Chemické a fyzikálne vlastnosti :
- sušina stanovená refraktometricky min.70% hmotnosti
- obsah dusíkatých látok ako N2 6.5% + 1,0 % hmotnosti
- obsah maltózy min.55% hmotnosti
- hustota 1,4 – 1,5 g/cm3
- stanovené ako redukujúce sacharidy podľa Schorla
Použitie :
- výroba cukroviniek,cukríkov a sladkého pečiva
- výroba sladkých ovocných nátierok
- výroba energetických práškových nápojov
- výroba konzumných sirupov,sýtených a fermentovaných nápojov(pivo)
- výroba zdravej výživy /tyčinky/
- domáce využitie ako sladidlo
Balenie :
- výrobok je balený v PE obaloch hygienicky vyhovujúcich,dobre uzavretých o hmotnosti 0,5 až 1000 kg podľa požiadaviek odberateľov.