|
|
|
|
|
|
Probiotický bylinný čaj
Užitím kefírových zrn sa dajú spojit výhody a účinky bylinných čajou a odvarou zo schopnostami kefírových kultur rozkládat vodou nerozpustné alebo tažko stravitelné látky.
Sacharidy majú pokrývať asi 50 - 60% energetickej potreby organizmu. Sú nositeľmi „čistej“ energie, tzn. premieňajú sa iba na oxid uhličitý a na vodu, čo sú látky, ktoré sa dajú z organizmu veľmi rýchlo vylúčiť.
Vela liečivých, alebo farmakologicky aktivních zložiek najdených v bylinách su vo forme éterických olejou - silicí. Tieto su vetšinou nerozpustné vo vode. Kultivacia kefírovou kulturou môže pomôct uvolnit tieto sučásti do vodného roztoku. Toto sa dosiahne vdaka akcii určitých enzymů produkovaných mikroby a kvasinkami behom fermentacie. Niektoré aktivné zložky bylin sa tak tiež môžu rozpustit daka malému množstvu alkoholu vyprodukovaného behom procesu kvasenia. Nápoj obsahuje niektoré z vitaminou rady B komplex, ktoé su tvorené zásluhou kvasinek a dalších mikroorganismou, spolu s doplnkom aminokyselin, RNA a DNA [mikroby a kvasinky same]. Tento proces produkuje osvežujúci nápoj, ktorý môže chutnat podobne ako šampanské, alebo ako perlivá esencia z vonných bylin ktoré k príprave vyberete.
"Kefír d'erba léčebný" - Príklad receptu bylinného toniku
- 1 ližíce kvetu dateliny lučnej
- 1 ližíce listu lucerny a/nebo kvetu harmančeka
- 5 celých šípok alebo 1 čajový sáčok šípkového čaju
- 1 ližíce buď medu alebo sladového výtažku
- 2 až 3 ližíce kefírových zrn
- 500 ml [2 poháre] pramenitéj alebo pitnéj vody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adresa : Euro-Brew s.r.o., Hlboká 22, 917 01 Trnava Tel. : +421 33 53 418 53, Fax : +421 33 53 418 52, E-mail : info@eurobrew.sk |
|
|